Κατάστημα Οικιακού Εξοπλισμού Εξοικονόμησης Ενέργειας


Η μελέτη αφορά την εσωτερική διαμόρφωση καταστήματος που θα εμπορεύεται οικιακό εξοπλισμό εξοικονόμησης ενέργειας. Τα προϊόντα προς πώληση θα περιλαμβάνουν Φ/Β συστήματα, ενεργειακές εστίες, σόμπες pellet, λέβητες, οικιακές ανεμογεννήτριες, φίλτρα νερού, γεωθερμικά συστήματα κα. 
Η κεντρική ιδέα σχεδιασμού σχετίζεται με το κέντρο αναφοράς του καταστήματος, την οικία. Ο χώρος διαμορφώνεται με βάσει μία ενδεικτική κάτοψη στην οποία διακρίνονται τρεις ζώνες. Η πρώτη, απ΄οπου γίνεται η είσοδος στο κατάστημα, αποτελεί την αυλή, η δεύτερη τους χώρους διημέρευσης και η τρίτη τους βοηθητικούς. Η κάτοψη σηματοδοτείται στο δάπεδο του χώρου με την αλλαγή υλικών και επιπέδων, αλλά και τη χάραξη διαχωριστικών γραμμών και την ονοματολογία των χώρων. Διακρίνονται, λοιπόν, κατά σειρά εισόδου η αυλή, το καθιστικό με το γραφείο, η κουζίνα και η αποθήκη. Ο κάθε χώρος διαμορφώνεται με τα αντίστοιχα προϊόντα που του αντιστοιχούν . Η βιβλιοθήκη στο γραφείο θα χρησιμεύει για την αποθήκευση μικροαντικειμένων λιανικής, ενώ στη ζώνη της αποθήκης προβλέπονται κλειστοί χώροι αποθήκευσης και wc.
Η πρόταση διαμόρφωσης αποσκοπεί στην εύκολη κατανόηση της λειτουργίας και της χρήσης των προϊόντων από τον πελάτη με την προβολή τους σε πραγματικό περιβάλλον. Παράλληλα η λύση είναι εύκολα υλοποιήσιμη και χαμηλού προϋπολογισμού, καθώς ο χώρος μορφοποιείται μέσα από τα προϊόντα προς πώληση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Lithos", Ανέγερση Πρότυπης Μονάδας Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Ανακαίνιση τεσσάρων δωματίων και κοινόχρηστων WC σε μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων

Διαμόρφωση πλαϊνής εισόδου ΒΕΠ