Πρόταση διαμόρφωσης κατοικίας στη Ραφήνα

Η προμελέτη αφορά τη διαμόρφωση διαμερίσματος στον τελευταίο όροφο οικοδομής. Το διαμέρισμα συνδέεται με την υποκείμενη κατοικία λειτουργώντας όμως αυτόνομα. Το κτίριο βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση επί της παραλίας της Ραφήνας προσφέροντας εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου που ανοίγεται στη θέα. Τα συνεχή ανοίγματα στην όψη δίνουν τη δυνατότητα ενοποίησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κατά τους θερινούς μήνες, ενώ το χειμώνα προσφέρουν ανεμπόδιστη οπτική επαφή με τη θάλασσα.

Ο χώρος ύπνου, βρίσκεται λειτουργικά, σε συνέχεια με τους κοινόχρηστους χώρους της κατοικίας διαθέτοντας παράλληλα δυνατότητα αυτονόμησης με συρόμενα πάνελ. Αποτελεί ένα διακριτό χώρο (box), τόσο μέσω της διαφοροποίησης των υλικών, όσο και μέσω της μικρής υψομετρικής διαφοράς που επιτυγχάνει την άμεση οπτική επαφή με τη θάλασσα. Με δεδομένο ότι το διαμέρισμα είναι αυτόνομο, αλλά όχι ανεξάρτητο από την υποκείμενη κατοικία, το κουτί (box) του χώρου ύπνου μπορεί μελλοντικά να αποκτήσει διαφορετική χρήση (χώρος προβολών, playroom) ανάλογα με τη διαφοροποίηση των αναγκών των ενοίκων.

Τα υλικά που κυριαρχούν σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο είναι το ξύλο, η τσιμεντοκονία και το γυαλί, ως διαχωριστικό στοιχείο.





 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Lithos", Ανέγερση Πρότυπης Μονάδας Ενοικιαζόμενων Δωματίων

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Πολυχώρος ομορφιάς - Δάφνη